Naamswijziging

Terug naar website

September 2024 - Kannet vzw

Vanaf september is Kannet onze naam.

  • Kannet. Met de KAN van kunnen, omdat we geloven dat we samen alle drempels kunnen wegnemen.
  • Kannet? Als telkens terugkerende kritische vraag: ‘Hey, kan het?’. We laten ons niet afschrikken door drempels, maar dringen keer op keer aan om samen te zoeken naar oplossingen. 
  • Kannet. Als netwerk, verbindend, vanuit ons optimisme om opportuniteiten te grijpen.

Zomer 2024 - lidkaart Kannet

In de loop van de zomer ontvangt ieder lid van Kando vzw een nieuwe lidkaart van Kannet vzw. Hou dus zeker je brievenbus in de gaten en vertel het door!

29 juni 2024 - Algemene Vergadering

Afgelopen zaterdag heeft de Algemene Vergadering van Kando en Kando+ zich gebogen over onze naam die we noodgedwongen moeten veranderen.  

Na de uitspraak van de rechtbank, kregen we heel wat suggesties toe. Op de lijst van bijna 100 namen voerden we eerst een selectieproces uit (is de naam makkelijk uit te spreken? Is de url nog vrij? …). Het Bestuursorgaan stelde op 1 juni een shortlist van 4 namen samen. Een advocatenkantoor lichtte deze shortlist juridisch grondig door, waardoor uiteindelijk nog twee namen overbleven voor de Algemene Vergadering om uit te kiezen.

Met 70% van de stemmen kozen ze 'Kannet' als nieuwe naam.

23 mei 2024 - Aankondiging

Een jaar geleden, in mei 2023, veranderde onze organisatie van KVG naar Kando.

Maar een Waalse startup (Be-Care) vecht sinds eind augustus 2023 deze naamsverandering aan. Zij willen namelijk een technologisch hulpmiddel voor ouderen en personen met een handicap ontwikkelen en registreerden hiervoor al de naam Kando. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen stelde op 15 mei 2024 de tegenpartij in het gelijk. Daarom moeten we onze naam binnen een periode van 3 maanden opnieuw veranderen.

Alle gedachten en emoties ten spijt die deze beslissing oproept, willen we kijken naar de toekomst.

Want ook al krijgen we een nieuw etiket, wat we voor jou betekenen verandert niet. We blijven er dag na dag alles aan doen om jou maximaal te ondersteunen. Onze dienstverlening blijft gefocust op jouw vragen en noden. Ons aanbod blijft overeind en ook blijven wij jouw belangen behartigen.