Snoezelen is de samentrekking van twee woorden: SNuffelen en dOEZELEN. Snuffelen staat voor het actieve deel: spelen, ontdekken, voelen. Doezelen verwijst naar genieten, luisteren, kijken, tot rust komen. Door te snoezelen stimuleer je de ontwikkeling van een persoon met een handicap. Alle zintuigen (kunnen) worden geprikkeld. Al is er minstens evenveel aandacht voor het samen genieten. Je maakt contact met die persoon, op het eigen tempo en in een sfeervolle omgeving.

Snoezelruimte

Kando heeft een volledig uitgeruste snoezelruimte met een actief en een ontspannend gedeelte. De ruimte wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. De snoezelruimte bevat een rustige ruimte met waterbed met bijpassende beelden en muziek, een actieve ruimte met o.a. het ballenbad, een theaterruimte met podium, een visuele ruimte en een voelhoek. Verder vind je er ook een muziekwand, een interactieve vloer en tal van snoezelmaterialen.

Je vindt onze snoezelruimte in ’t Mankement, Noorderlaan 4 in Zellik. Je kan de snoezelruimte reserveren op 02 466 77 82 of snoezelruimte@kvg.be. 

Ben je lid van Kando, dan betaal je 4 euro per persoon of 7 euro per gezin met max. 3 kinderen. Ben je (nog) geen lid van Kando betaal je 6 euro per persoon of 10 euro per gezin met max. 3 kinderen.

Snoezelkoffers

Je kan ook thuis snoezelen met de Kando-snoezelkoffer, boordevol snoezelmateriaal, zoals een tentje dat je kan inrichten als geborgen snoezelruimte. Verder vind je hierin ook een projector met mooie beelden, snoezelmuziek, geurende eendjes, prikkelende balletjes, rinkelende belletjes, …
De snoezelkoffer geeft je de mogelijkheid om thuis, in een vertrouwde omgeving, te ontdekken wat snoezelen kan betekenen voor jou of je kind.

Wil je meer weten over snoezelen? Wil je tips krijgen hoe je een snoezelsessie kan begeleiden of thuis kan snoezelen? Of hoe je zelf snoezelmateriaal kan maken? Neem dan contact op met de medewerkers in je Kandopunt. We helpen je graag op weg.

Ook de brochure ‘Snoezelen voor doe-het-zelvers zet je op weg. Je kan deze brochure bestellen bij onze partner Gezin en Handicap vzw.