Buddy, samen op stap!

Kando BUDDY brengt mensen met een handicap in contact met een vrijwilliger (een Buddy) om samen leuke activiteiten te doen.

 • Kom naar buiten
 • Maak nieuwe vrienden
 • Leer nieuwe dingen 
Word buddyZoek een buddy

Hoe word je Buddy?

 • Klik op de knop 'Word Buddy'. Vul alle velden in en klik op 'verzenden'.
 • We kijken jouw zoekertje na
 • We maken een afspraak voor een kennismakkingsgesprek
 • Na een positief gesprek* zetten we je zoekertje actief

*Voor de veiligheid van onze Buddyzoekers vragen we ook een attest uit het strafregister (wet 1/02/2023)

Word buddy

Hoe vind je een Buddy?

 • Klik* op de knop 'Vind een Buddy'. Vul alle velden in en klik op 'verzenden'
 • We kijken jouw zoekertje na en zetten het actief
 • Je kan op zoek naar jouw Buddy
 • Neem contact met ons op mocht er iets niet lukken 

*Je kan enkel Buddy's zoeken als je lid bent bij Kando.

Zoek een buddy

Wat doet BUDDY?

Kando BUDDY verruimt het netwerk van mensen met een handicap en hun omgeving. Dankzij BUDDY kunnen personen met een handicap meer participeren aan het maatschappelijk leven. Ze doen dit dankzij hun Buddy die dezelfde interesse deelt en vrijwillig en met plezier mee op stap gaat of thuis langskomt voor een leuke activiteit. De Buddy heeft een goed contact met een persoon met een handicap, wat de beeldvorming over handicap positief beïnvloedt.

Een buddy neemt in de vrije tijd deel aan activiteiten en wil dit plezier wil delen met iemand met een handicap. Bij Kando BUDDY draait het om vriendschappen waar gelijkwaardigheid centraal staat. Het gaat om wat we gemeenschappelijk hebben. Geen zorg en betutteling, gewoon samen genieten van een leuke activiteit. 

Het is fijn om Buddy te zijn. 

"Zo’n zes jaar geleden werd ik Buddy van Paul nadat ik zijn oproep zag op de Buddy website. 
Onze interesses, film, muziek, verenigingsleven, hadden voldoende raakvlakken en we wonen bij elkaar in de buurt dus maakten we kennis met elkaar. Paul kreeg daarbij ook steun vanuit het woonhuis waar hij verblijft. Paul heeft een verstandelijke beperking maar hij staat heel actief in het leven, fietsen, vrijwilligerswerk in een WZC, bij de gemeente en bij een instrumentenbouwer zorgden voor een gevulde agenda. Op vlak van vrijetijdsinvulling zocht hij naar iemand om mee op stap te gaan. Zo gaan we samen naar de film, muziekoptredens, toneelvoorstellingen,... en we hebben onze vaste momenten zoals de pannenkoekenslag en de Kando Familiedag. Ondertussen zijn we echt vrienden geworden, dus bij verjaardagen en belangrijke gebeurtenissen worden er kaartjes uitgewisseld. Met mijn drukke agenda lukt het niet zo vaak om af te spreken, maar als we samen op pad zijn, vergeet ik die even en geniet ik van het samenzijn en zijn enthousiasme. Het buddy-schap is echt heel goed af te stemmen op maat van iedereen. Het hoeft geen vast stramien te zijn. Met goede afspraken en begrip aan beiden kanten is het fijn voor Buddy en Buddyzoeker. Ik kan het iedereen aanraden."
- Lieve, Buddy van Paul

Lees wat onze leden, vrijwilligers en medewerkers over ons zeggen.

Lees alle getuigenissen
 • “Eigenlijk heb ik een beetje spijt dat we niet meer kunnen doen.”

  Eerst waren we gewoon lid van Kando door de handicap van mijn echtgenote. Stilaan werden we meer betrokken bij de organisatie en ook bij het bestuur van Kando Kontich Waarloos Lint. Doordat de secretaris, Carine De Preter, stopte, heb ik deze functie overgenomen. Daar heb ik nog geen moment spijt over gehad. Hetgeen we terug krijgen van onze mensen, noem het dankbaarheid, is niet te schatten. Eigenlijk heb ik een beetje spijt dat we niet meer kunnen doen.

  FRANCOIS VERCAMMEN - vrijwilliger
 • “Je steekt een vlammetje aan dat zich verderzet in anderen.”

  Nooit gedacht dat er een leidersfiguur in mij zit. Capaciteiten die ineens daar waren en waarvan ik niet wist dat ik ze had. Puur mezelf zijn. Ik heb er vrienden aan overgehouden die ik jaren later nog vaak ontmoet. Je wordt al snel één grote familie, mensen met dezelfde visie. Een van die vrienden komt nu geregeld vrijwilligerswerk doen in het woonzorgcentrum waar ik werk. Je inzetten voor Kando maakt de maatschappij warmer, je steekt een vlammetje aan dat zich verderzet in anderen.

  Chloé De Clippel - vrijwilliger
 • “Na al die jaren maakt het me nog steeds gelukkig hun glimlach te zien.”

  Die meerwaarde zijn voor mensen met een handicap doet deugd, wees daar maar zeker van! Na al die jaren maakt het me nog steeds gelukkig hun glimlach te zien, die leuke babbel die we samen hebben, ze gelukkig zien als ze een danske kunnen placeren. Tijdens onze feestjes lachen ze wel eens met mij: je lijkt wel 'moeder Theresa'. Als er een probleem is, overleggen we samen met het bestuur van de regio hoe we dat het best kunnen aanpakken. Ik blijf een gemotiveerde vrijwilliger bij Kando Zoersel.

  DAISY BACKX - vrijwilliger
 • “Ik ben erg blij met Kando en hun aanbod aan diensten.”

  Als mama van een kind met een ASS en een mentale beperking ben ik erg blij met Kando en hun aanbod aan diensten. Ze hielpen mij op weg om de schoolvakanties op te vangen door vrijwilligers/Buddy’s te zoeken in combinatie met hun speelpleinaanbod. Als werkende mama is dat een hele opluchting. Bedankt aan het Kando-team en de vrijwilligers!

  Franga Smeers - Lid
 • “Bij Kando voel je je thuis.”

  Mijn zoon met ASS en een mentale beperking geniet van het aanbod aan vrijetijdsbesteding van Kando. Hij kijkt er steeds naar uit om te spelen, te koken, te knutselen. Bij Kando werken ze met een gemengde groep aan handicaps en het werkt! Iedereen komt hier tot zijn recht. Iedereen maakt hier plezier! Bij Kando luisteren ze echt naar mij, als zorgmama en naar ons verhaal. Aandachtspunten worden besproken en er wordt rekening mee gehouden. Bij Kando voel je je thuis.

  Franga Smeers - Lid
 • “Als vrijwilliger krijg je veel positieve feedback.”

  Ik doe vrijwilligerswerk bij Kando sinds 2011 en geniet er nog steeds van. Het vormt een goede balans met mijn job in de bedrijfswereld. Bij Kando breng ik vooral tijd door met mensen met een verstandelijke handicap. Ik houd van hun eerlijkheid. Er is vaak geen filter op hun emoties - positief of negatief. Je krijgt de ‘pure’ persoon voor je, wat ik verfrissend vind. Als vrijwilliger krijg je veel positieve feedback, wat zich voor mij vertaalt in positieve energie.

  Wenke Möcker - vrijwilliger
 • “Elke activiteit weer uitkijken naar mooie momenten.”

  Werken bij Kando, dat is elke activiteit weer uitkijken naar mooie momenten van ontmoeting en verbinding.

  Julie Bogaerts - medewerker
 • “Als vrijwilliger sta je nooit alleen.”

  We zijn een grote familie bij Kando. Als vrijwilliger sta je nooit alleen, je wordt omringt door warme mensen. Ze geven je werk en aanvaarden je zoals je bent. Want iedere mens is de moeite waard.

  Frank Fransen - Vrijwilliger
 • “Ik geniet van het samenzijn en zijn enthousiasme.”

  Ik ben al zes jaar Buddy van Paul. Ondertussen zijn we echt vrienden geworden. Met mijn drukke agenda lukt het niet zo vaak om af te spreken, maar als we samen op pad zijn, vergeet ik even die drukke agenda en geniet ik van het samenzijn en zijn enthousiasme. Het buddy-schap is echt heel goed af te stemmen op maat van iedereen. Met goede afspraken en begrip aan beiden kanten is het fijn voor Buddy en Buddyzoeker. Ik kan het iedereen aanraden.

  Lieve Redant - buddy