Word vrijwilliger

Schenk een stukje van jouw tijd en zet jouw schouders mee onder onze werking. Meld je aan als vrijwilliger!

Naar Inschrijvingsformulier

Vrijwilliger worden?

Voel je al reiskriebels? Organiseer je graag activiteiten? Mogen ze jou wakker maken voor een carnavalsfuif of kooknamiddag? Is administratie jouw ding? Of help je liever mee om handicap op de beleidsagenda te zetten? Wat het ook is, bij Kando zit je op de juiste plaats. 

Wat doet een vrijwilliger?

Kando brengt mensen met en zonder handicap samen. We zijn een sterke vereniging die vertegenwoordigd is in heel Vlaanderen. Dankzij de vele vrijwilligers hebben we een ruim aanbod van activiteiten en staat handicap op de agenda’s van lokale partners. Samen vormen we een groot netwerk voor mensen met een handicap en hun omgeving. 

 • bestuurslid van een plaatselijke afdeling
 • organiseren van of meehelpen op activiteiten
 • meewerken in administratie
 • begeleiden van kinderen, jongeren en/of volwassenen op binnen- en buitenlandse reizen
 • begeleiden van speelpleinen, creaclubs, jeugdwerkingen
 • mensen met een handicap vertegenwoordigen bij het beleid
Word vrijwilliger

Alle voordelen op een rij!

Als vrijwilliger bij Kando kan je rekenen op onze steun.

 • Opleiding en vorming
 • Ondersteuning van Kando-medewerkers
 • Verzekering
 • Verplaatsingsvergoeding
 • Grote dankbaarheid van ons en onze leden!
Word vrijwilliger

Overtuigd?

Vul snel het inschrijvingsformulier in. We nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Samen bekijken we welke taak het best bij jou past en wat je haalbaar vindt qua tijdsinvestering. We vertellen je ook meer over de ondersteuning die Kando biedt aan vrijwilligers.

Meer weten over de vrijwilligerswetgeving?  Alle info vind je op de website van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk. 

Lees wat onze leden, vrijwilligers en medewerkers over ons zeggen.

Lees alle getuigenissen
 • “Werken bij Kando staat gelijk aan kansen krijgen”

  Werken bij Kando staat voor mij gelijk aan kansen krijgen. Naast mijn werk als sociaal beleidsmedewerker mag ik ook artikels schrijven, filmpjes maken,… Ik mag meewerken aan projecten die binnen mijn interesseveld liggen en zelf ook met nieuwe ideeën komen. Er is ruimte voor eigen inbreng en ik kan mijn creatief ei kwijt. Loopt iets niet helemaal goed of heb ik extra ondersteuning nodig? Dan staat er een heel team collega’s klaar om mij daarin bij te staan.

  Ellen Vekemans - medewerker
 • “Eigenlijk heb ik een beetje spijt dat we niet meer kunnen doen.”

  Eerst waren we gewoon lid van Kando door de handicap van mijn echtgenote. Stilaan werden we meer betrokken bij de organisatie en ook bij het bestuur van Kando Kontich Waarloos Lint. Doordat de secretaris, Carine De Preter, stopte, heb ik deze functie overgenomen. Daar heb ik nog geen moment spijt over gehad. Hetgeen we terug krijgen van onze mensen, noem het dankbaarheid, is niet te schatten. Eigenlijk heb ik een beetje spijt dat we niet meer kunnen doen.

  FRANCOIS VERCAMMEN - vrijwilliger
 • “Als vrijwilliger krijg je veel positieve feedback.”

  Ik doe vrijwilligerswerk bij Kando sinds 2011 en geniet er nog steeds van. Het vormt een goede balans met mijn job in de bedrijfswereld. Bij Kando breng ik vooral tijd door met mensen met een verstandelijke handicap. Ik houd van hun eerlijkheid. Er is vaak geen filter op hun emoties - positief of negatief. Je krijgt de ‘pure’ persoon voor je, wat ik verfrissend vind. Als vrijwilliger krijg je veel positieve feedback, wat zich voor mij vertaalt in positieve energie.

  Wenke Möcker - vrijwilliger
 • “Als vrijwilliger sta je nooit alleen.”

  We zijn een grote familie bij Kando. Als vrijwilliger sta je nooit alleen, je wordt omringt door warme mensen. Ze geven je werk en aanvaarden je zoals je bent. Want iedere mens is de moeite waard.

  Frank Fransen - Vrijwilliger
 • “Ik ben erg blij met Kando en hun aanbod aan diensten.”

  Als mama van een kind met een ASS en een mentale beperking ben ik erg blij met Kando en hun aanbod aan diensten. Ze hielpen mij op weg om de schoolvakanties op te vangen door vrijwilligers/Buddy’s te zoeken in combinatie met hun speelpleinaanbod. Als werkende mama is dat een hele opluchting. Bedankt aan het Kando-team en de vrijwilligers!

  Franga Smeers - Lid
 • “Elke activiteit weer uitkijken naar mooie momenten.”

  Werken bij KVG, dat is elke activiteit weer uitkijken naar mooie momenten van ontmoeting en verbinding.

  Julie Bogaerts - medewerker
 • “Bij Kando voel je je thuis.”

  Mijn zoon met ASS en een mentale beperking geniet van het aanbod aan vrijetijdsbesteding van Kando. Hij kijkt er steeds naar uit om te spelen, te koken, te knutselen. Bij Kando werken ze met een gemengde groep aan handicaps en het werkt! Iedereen komt hier tot zijn recht. Iedereen maakt hier plezier! Bij Kando luisteren ze echt naar mij, als zorgmama en naar ons verhaal. Aandachtspunten worden besproken en er wordt rekening mee gehouden. Bij Kando voel je je thuis.

  Franga Smeers - Lid
 • “Je steekt een vlammetje aan dat zich verderzet in anderen.”

  Nooit gedacht dat er een leidersfiguur in mij zit. Capaciteiten die ineens daar waren en waarvan ik niet wist dat ik ze had. Puur mezelf zijn. Ik heb er vrienden aan overgehouden die ik jaren later nog vaak ontmoet. Je wordt al snel één grote familie, mensen met dezelfde visie. Een van die vrienden komt nu geregeld vrijwilligerswerk doen in het woonzorgcentrum waar ik werk. Je inzetten voor Kando maakt de maatschappij warmer, je steekt een vlammetje aan dat zich verderzet in anderen.

  Chloé De Clippel - vrijwilliger
 • “Na al die jaren maakt het me nog steeds gelukkig hun glimlach te zien.”

  Die meerwaarde zijn voor mensen met een handicap doet deugd, wees daar maar zeker van! Na al die jaren maakt het me nog steeds gelukkig hun glimlach te zien, die leuke babbel die we samen hebben, ze gelukkig zien als ze een danske kunnen placeren. Tijdens onze feestjes lachen ze wel eens met mij: je lijkt wel 'moeder Theresa'. Als er een probleem is, overleggen we samen met het bestuur van de regio hoe we dat het best kunnen aanpakken. Ik blijf een gemotiveerde vrijwilliger bij Kando Zoersel.

  DAISY BACKX - vrijwilliger
 • “Ik geniet van het samenzijn en zijn enthousiasme.”

  Ik ben al zes jaar Buddy van Paul. Ondertussen zijn we echt vrienden geworden. Met mijn drukke agenda lukt het niet zo vaak om af te spreken, maar als we samen op pad zijn, vergeet ik even die drukke agenda en geniet ik van het samenzijn en zijn enthousiasme. Het buddy-schap is echt heel goed af te stemmen op maat van iedereen. Met goede afspraken en begrip aan beiden kanten is het fijn voor Buddy en Buddyzoeker. Ik kan het iedereen aanraden.

  Lieve Redant - buddy