Je vrijwilligers verzekeren en vergoeden

Terug naar website

Doe je beroep op vrijwilligers om je ondersteuning rond te krijgen voor jezelf of een familielid met een handicap en zoek je naar mogelijkheden om je vrijwilligers goed te verzekeren? Of zoek je informatie over de vrijwilligersvergoeding?

Als individueel persoon is dit heel moeilijk te organiseren. Daarom kan je rekenen op Kando om jou te begeleiden. We hebben twee formules om je vrijwilligers te verzekeren en te betalen.

Hoe schrijf je in?

 1. Je bent lid van Kando
 2. Je ondertekent de SOS overeenkomst*. Voor SOS Plus betaal je eerst de verzekering en administratiekost SOS Vrijwilligers.
 3. Je sluit een contract af met je vrijwilliger(s). Laat hiervoor een vrijwilligersovereenkomst* door je vrijwilliger invullen en ondertekenen.
  Vermeld op het formulier ook of je kiest voor een forfaitaire of een reële vergoeding. Wat betekent dit?
 4. Bezorg dan de ingevulde en ondertekende SOS overeenkomst en vrijwilligersovereenkomst per mail naar sos.vrijwilligers@kando.be of per post naar 
  Kando - SOS Vrijwilligers
  Arthur Goemaerelei 66
  2018 Antwerpen

*documenten op aanvraag te verkrijgen op 03 259 08 80 ofvia mail.

Wat kost het om aan te sluiten?

De kostprijs hangt af van het aantal vrijwilligers dat je wil verzekeren. Onze tarieven kan je verkrijgen op aanvraag.

Je vrijwilliger had een ongeval. Wat nu?

Hopelijk heb je deze informatie nooit nodig. Maar heeft je vrijwilliger toch een ongeval gehad, vul dan het juiste aangifteformulier in (zie onderaan in de bijlagen) en stuur het op naar IC Verzekeringen - Handelsstraat 72 in 1040 Brussel of via mail naar schade5@ic-verzekeringen.be.

Contact

Mail sos.vrijwilligers@kando.be of bel 03 259 08 80