Doe een gift

Terug naar steun ons

Kando neemt drempels weg en jij kan daarbij helpen! 

Steun ons met geld, met tijd of door lid te worden. Want hoe meer leden wij tellen, hoe zwaarder onze stem doorweegt. Kando stopt niet voordat iedereen met een handicap een evenwaardig lid is van de samenleving. 

Doe een gift

Alle giften die je overmaakt aan Kando zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro per jaar (art. 145/33 WIB). Je mag dit bedrag in een keer of in meerdere keren overmaken (bijvoorbeeld vier keer 10 euro). Je ontvangt van ons een fiscaal attest voor de totale som. Je geniet hiermee van een belastingvoordeel van 45%.

Een gift overmaken is mogelijk per overschrijving naar rekeningnummer BE21 7895 5028 9203 met de mededeling ‘gift + eventueel je rijksregisternummer’. Als je een plaatselijke Kando-afdeling wil steunen met je gift, zet je de naam van die afdeling ook in de mededeling.

Een gift overmaken met Payconiq is snel en eenvoudig. Kies het bedrag en eventueel de afdeling en vul je gegevens in zodat we jou een fiscaal attest kunnen toesturen.

Doe een schenking

Het hoeft niet om geld te gaan. Waardepapieren, juwelen, een kunstwerk, enz. kan je van hand tot hand schenken. Een huis of grond kan je overmaken via een schenking bij notariële akte. Sinds 1 juli 2021 betalen goede doelen geen schenkbelasting meer.

Kando in jouw testament

Door een testament op te maken ten voordele van Kando kies je ervoor om (een deel van) je bezittingen voor te behouden voor een vereniging die bijdraagt tot het verwezenlijken van jouw idealen.

Alleen een geschreven testament waarborgt dat je bezittingen worden verdeeld volgens jouw voorkeuren en wensen en niet volgens het erfrecht. Om er zeker van te zijn dat je testament niet verloren gaat, leg je het best neer bij je notaris.

De Vlaamse overheid stimuleert legaten aan vzw’s. Sinds midden 2021 betalen zij geen erfenisrechten meer. Daartegenover staat dat de formule van het duolegaat, om op een relatief gunstige manier na te laten aan een persoon én een goed doel, hoger wordt belast. Hierdoor is deze formule niet meer zo aantrekkelijk. Mocht je een duolegaat hebben ingeschreven in een bestaand testament, dan is het aangewezen dit samen met je raadgever te herbekijken.

Maar bovenstaande regeling geldt enkel voor erflaters gedomicilieerd in Vlaanderen. Voor wie gedomicilieerd is in Brussel of Wallonië blijft er wel een erfbelasting verschuldigd. Maar het duolegaat blijft daar wel voordelig.

Dankzij jouw gift

"Met de giften die wij ontvangen betalen wij onze maandelijkse activiteiten en deel van het Kerstfeest. We hebben geen speciale sponsors. Meestal zijn het de mensen van Zellik die naar ons etentje komen die ons een extraatje geven."

"Mega Party, de maandelijkse fuif in Turnhout voor jongeren met een handicap, bestaat 15 jaar in 2023.
Vorig jaar ontvingen we een mooie gift van 500 euro om te spenderen aan de deelnemers van de Mega Party. Voor de kerstfuif voorzagen we een frietkraam voor alle deelnemers. De sponsors kwamen een kijkje nemen en zagen dat het goed was."

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder, neem contact met ons op via onderstaande knop

Neem contact op