Tijdens deze train-de-trainer worden medewerkers en vrijwilligers opgeleid om zelf workshops of opleidingen te geven voor Kando-leden en andere vrijwilligers. Voor de train-the-trainer en de inhoud van de praktische workshops doen we een beroep op de expertise van Linc vzw. Zij zullen het volledige lespakket ontwikkelen.

Met de workshop Digiweters willen we personen met een mentale handicap digitaal vaardiger maken. Sinds de coronapandemie is de maatschappij sterk gedigitaliseerd: een zitje reserveren voor een toneelvoorstelling, lidmaatschappen aangaan of hernieuwen, een cursus volgen, een drankje bestellen op café of restaurant moet via het scannen van een QR-code en ook een afspraak maken bij de dokter verloopt vaak online… Dit zijn drempels die ervoor zorgen dat oudere mensen en personen met een (licht) verstandelijke handicap moeilijker kunnen deelnemen aan het maatschappelijke en culturele leven. Ze hebben meer kans om in een sociaal isolement te geraken.

Daarom willen we deze kwetsbare groepen digitale oefenkansen aan bieden. De bedoeling is om angst en onzekerheden weg te nemen en ze kennis te laten maken met de mogelijkheden van de digitale wereld. Zo helpen we hen om zich weerbaarder op te stellen t.o.v. online oplichterij, zoals phishing, vriendschaps- en andere fraude.


Locatie: Bibliotheek Genk
Stadsplein 3, 3600Genk

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder, neem contact met ons op via onderstaande knop

Neem contact op