Kandopunt West-Vlaanderen

Terug naar locaties

Kandopunt West-Vlaanderen is een dynamische vereniging van en voor kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap én hun omgeving.

Wie zijn we

ONTMOETEN

Kandopunt West-Vlaanderen telt een 20-tal afdelingen die boeiende activiteiten aanbieden: jaarfeesten en daguitstappen, spel en sport, crea-activiteiten, film en theaterbezoek, weekends en vakanties, gespreksmomenten, en nog meer! Benieuwd of er iets voor jou tussen zit?

INFORMEREN

Bij ons kan je terecht voor informatie over tegemoetkomingen, sociale voorzieningen en het zorglandschap. Ook kan je via Kando een beroepsprocedure starten tegen beslissingen van het VAPH.

SOCIAAL DIENSTBETOON

Deskundig advies, informatie en rechtsondersteuning.
- Vraag je je af of je recht hebt op een tegemoetkoming?
- Vraag je je af of het correct is als je minder tegemoetkoming krijgt?
- Heb je recht op extra toeslagen en premies van het 'Groeipakket'?
- Wat zijn de gevolgen voor je tegemoetkoming als je gaat samenwonen?
- Hoe bereid je je voor op een bezoek van een controlearts?
- Heb je nood aan hulpmiddelen, maar wordt dit niet erkend?

We zoeken het voor je uit en we helpen je graag indien je in beroep wil gaan tegen een beslissing.
Voor al je vragen rond sociale wetgeving en handicap kan je terecht hij sociaal dienstbetoon!

VORMING

Kando, Gezin en Handicap en absoluut vzw organiseren ook infomomenten en vorming voor personen met een handicap en hun omgeving, voor vrijwilligers en externe organisaties.

THEATERBIJ

Theaterbij is een inspirerend project dat personen met een handicap en hun omgeving op een laagdrempelige manier in contact brengt met theatervoorstellingen. Het concept is eenvoudig maar krachtig: we creëren een inclusieve ruimte waar mensen met verschillende noden en behoeften kunnen samenkomen en genieten van theatervoorstellingen. Onze voorstellingen zijn zorgvuldig uitgekozen, zodat er voor elk wat wils is.

Je bestelt je tickets bij een medewerker/vrijwilliger van Kando, die ervoor zorgt dat je een plaats krijgt, die voldoet aan jouw noden. Bij de voorstelling is diezelfde medewerker/vrijwilliger aanwezig om je te begeleiden en achteraf bieden we alle Theaterbij'ers een koffie, een stuk taart en een gezellige babbel aan.

ZONDER MEER

ZonderMeer is een vrijetijdsvereniging voor gezinnen met een kind met een beperking.
We streven naar een totaalconcept waarbij het hele gezin in een ongedwongen sfeer kan genieten, ontspannen en actief deelnemen aan activiteiten.

We organiseren vier maal per jaar op zondagnamiddag een toffe activiteit waar het hele gezin kan genieten. Ouders wisselen ervaringen uit, kinderen worden begeleid bij het spel en kunnen ontdekken...

GEZINSVAKANTIE

In de paasvakantie organiseren we een gezinsvakantie, in samenwerking met studenten ergotherapie van Vives Brugge en een aantal vrijwilligers.

De studenten en vrijwilligers vangen de personen met een handicap op en zorgen voor een aangepast activiteitenaanbod. De andere gezinsleden (lees: mantelzorgers) kunnen zorgeloos genieten van een paar dagen vakantie.

VAKANTIE AAN ZEE

In de zomervakantie organiseren we een toffe, gevarieerde 'Vakantie aan zee' voor personen met een handicap. Een sterke groep vrijwilligers zorgt voor een ruim activiteitenaanbod op maat van de doelgroep.

'T SPOOK

't Spook organiseert maandelijks kleinschalige activiteiten voor kinderen en jongeren met een handicap in de regio Tielt.

'T VASS (Vereniging Autisme, Sport en Spel)

't VASS is een vrijetijdswerking van Kando voor kinderen en jongeren met autisme. Maandelijks organiseren we een leuke activiteit. Bij 'tVASS ontmoet je andere kinderen en jongeren met autisme. Je maakt samen plezier en je beleeft een fijne namiddag.
We werken in drie leeftijdscategoriën :
- Open Cirkel: 6 - 12 jaar
- Widass: 12 - 16 jaar
- Jonass: 16+

SNOEZELEN

Snoezelen is de samentrekking van 'snuffelen' en 'doezelen'. Snuffelen verwijst naar actief op zoek gaan, doorzoeken, onderzoeken, experimenteren, verkennen, ontdekken,...
Doezelen staat voor dommelen, soezen, wegdromen of rustig genieten...
Snoezelen richt zich op ervaren en gewaarworden van zintuigelijke prikkels in een daarvoor ontworpen sfeervolle ruimte.
Wil je zelf een snoezelmoment thuis of in je vereniging organiseren? Kandopunt West-Vlaanderen verhuurt mobiele snoezelkoffers. Je kan de koffers ook ontlenen in de bibliotheek van Izegem en Moorslede en in speel-o-theek de Piepbal (Brugge).

Ook meedoen?

Benieuwd welke activiteiten er zijn in jouw buurt?
Heb je vragen voor ons? Of een idee?

Bel of mail en we luisteren graag naar jouw verhaal!

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder, neem contact met ons op via onderstaande knop

Neem contact op