Toegankelijkheid

Terug naar Onze aanpak

Toegankelijkheid is in Belgiƫ jammer genoeg nog meer uitzondering dan regel. We vinden dat je moet kunnen gaan en staan waar je wil, ook met een handicap.

Mensen met een handicap willen, net als iedereen, deelnemen aan het maatschappelijk leven. Helaas stoten zij hierbij voortdurend -letterlijk en figuurlijk– op drempels. Onze samenleving blijft voor te veel mensen met een handicap ontoegankelijk. Niet alleen rolstoelgebruikers ervaren problemen. Ontoegankelijkheid treft ook mensen met een verstandelijke, visuele of auditieve handicap, autisme... Daarom moeten niet alleen gebouwen, openbaar vervoer, wandelingen, steden,… toegankelijk zijn, maar ook informatie, websites, gesprekken, enz.

Onze medewerkers werken nauw samen met en geven vormingen aan allerlei instanties om toegankelijkheid op de agenda te plaatsen. Toegankelijke gebouwen, toegankelijk openbaar vervoer, toegankelijke wandelingen, toegankelijke steden,… we kunnen nog lang doorgaan. 

Regelmatig voeren we ook actie om toegankelijkheid op de agenda te plaatsen. De campagne ‘Hou ons niet aan ’t Lijntje!’ uit 2016 is daar een mooi voorbeeld van. We namen toen de verplichte reservatie voor rolstoelgebruikers op de korrel.

Ook op lokaal vlak laten we ons horen. Onze afdelingen schieten in actie bij ontoegankelijke situaties in de eigen gemeente. Geen lift in het gemeentehuis? Onoverkomelijke trappen aan de ingang van de bibliotheek? Een speelpleinwerking waar kinderen met een handicap niet welkom zijn? Kando-afdelingen bijten zich in de zaak vast en maken hun gemeente toegankelijk(er) voor iedereen.

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder, neem contact met ons op via onderstaande knop

Neem contact op